1 Kasım 2010 Pazartesi

Kooperatifimiz

Doğanca Köyü Kalkınma Kooperatifi 1979 yılında Tezer OĞUZ, M. Ali OYSAL, Yakup EKER, Tahir ERDEM, A. Hamdi AKIN ve aralarında seçtikleri başkan Naim YÜCETÜRK tarafından; temel gıda, temizlik malzemeleri ve hayvan yemi satarak, Doğanca Kalkınma Kooperatifi olarak üyelerinin sattığı ürünleri pazarlamak ve halkımıza avantajlı alış-veriş hizmeti sunmak amacıyla kurulmuştur.

İlk dönemlerde halk kooperatife 1000 lira ödeme karşılığında üye oluyordu. Herkesin üye olabilmesi için bu miktar 4 taksite bölünebiliyordu yada ödenen süt parasından düşülerek ödenebiliyordu.
1981-1982 yıllarında yem deposu olmadığı için yem üyelere kamyondan veriliyordu. Bu yıllarda muhtarlık ve koop yönetimi uyum sağlayamadıkları için gelişme kaydedilememiştir. Toplanan sütler Tikveşli'ye verilirken 1995-1996 yılları arasında Nejdet Erdi döneminde Ateşoğlu Süt firmasıyla çalışılmaya başlanmıştır.
Osman Pehlivan 1998 Haziran ayında görevi alıp 2005 Şubat ayına kadar kooperatifimizde başkanlık yapmıştır. İlk iş olarak o dönemin muhtarı Enver Diribaş'ında yardımlarıyla 160 metrekare buyüklüğünde yem deposu yapılmıştır. Düğünlerde üyelere kıralanmak üzere 300 adet sandalye ve 20 adet masa alınmıştır. Yine muhtarın yardımıyla değirmen binası yapılmış ve 2 adet değirmen köylünün hizmetine sunulmuştur. Son olarak kantar yapılmıştır.
Hayrettin durak 2005 yılında başkan olmuştur ve halen başkanlık görevine devam etmektedir. Köyümüze daha iyi hizmet sunabilmek için kooperetif genişletilerek mini merket haline getirilmiştir. Kooperetifin market çalışanlarının sayısı 2 ye çıkarılarak çalışma saatleri uzatılmış ve daha uzun süre hizmet vermeye başlanmıştır. Barkot sistemine geçilmiştir. Gereken zamanlarda firmalarla sağlıklı iletişim kurabilmek için internet kullanılmaya başlanmıştır. Alarm ve kamera sistemi kurulmuştur. Günümüzde de çalıştığımız firmaların alışverişlerimize karşılık getirdikleri fotokopi ve fax makineleriylede halkımıza hizmet vermeye devam edilmektedir.
İlk çalışan, Şakir Kaya zamanında işe alınmıştır. Sabah ve akşam 2 saat yarım sigorta ödemesi ile kooperatifte çalışmıştır. Nejdet Erdi döneminde çalışma saatleri uzatılıp tam gün çalışılmaya başlanmış ve sigorta tam olarak ödenmeye başlamıştır. Yine Nejdet Erdi döneminde halk kooperatif hakkında bilgilendirilerek talep arttırılmıştır. Kooperatifimizde görev yapmış yada halen görevine devam etmekte olan kişiler : Figen Alkan, Aykan Bölükbaşı, Hanife Büyük, İnci Tokat ve Şadan Arda dır. Süthane çalışanı Sait Oral dır.
Günümüzde göreve devam eden yönetim :
başkan Hayrettin Durak, başkan yard. Yılmaz Tarhan, Orhan Yıldız, Osman Pehlivan ve M. Emin Onat tır.

Başkanlarımız : 

1979 - Naim YÜCETÜRK
1982 - İsmail ÇETİN
1984 - Naim YÜCETÜRK
1994 - Şakir KAYA
Nejdet ERDİ
Osman PEHLİVAN
Hayrettin DURAK

Çalıştığımız Firmalar : 
CP YEM -  ERİŞ YEM - OPTİMA YEM - YALÇIN PAZARLAMA - TRAKYA BİRLİK -  GÜLBEYAZ UN - TÜRKÜCÜLER TÜP -  MERCAN TİC -  ŞARDAĞLI SÜT ÜRÜNLERİ -  KIRCASALİH UN -  ARI GIDA -  IRMAK TİC NESTLE ETİ - ÇOLAKOĞLU HELVA - EKER PEYNİRCİLİK -  KILIÇ TİC DÜVENCİLER -  AYKANLAR  - ÖDENAY GIDA - ALPULLU ŞEKER   ÖZ CEBELLİ KENT -  PEYMAN (ÖZELİF) - ŞAHİN GIDA TADIM -  ZİRVE UNİTRAK -  BAMS JTI - KALE PHILIPSMORIS -  ÖZTRAKYA ÜLKER -  ÖZTRAKYA GIDA - ÖNERLER GIDA COCA COLA - DEVRAN GIDA - Nİ-SA ÜLKER          

0 yorum:

Yorum Gönder

Paylas

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More